Operator Overloading in PHP

Vandaag een groot deel van de dag bezig geweest met het schrijven van een eigen Time class. Dit vanwege een nieuwe applicatie waar ik mee bezig en ik veel calculaties met tijd moet uitvoeren. De class zelf is dus aardig functioneel geworden en met functies als add((), subtract() komt ik al een heel eind, maar wat mij nou mooi leek is dat je $oTime1 – $oTime2 kan doen. Echter dat kan dus niet met PHP.

Na wat onderzoek waarom niet, blijkt dat men dit doet om de leercurve van PHP zo laag mogelijk te houden. Wat mij betreft een wat vreemde uitleg, want volgens mij kan de dynamiek van de taal er juist groter van worden. Is het niet zo dat de verantwoordelijkheid van het gebruik van een functionaliteit bij een gebruiker ligt? Tot hoever moet je als ontwikkelaar van een programmeertaal je gebruikers beschermen tegen fout gebruik van het één en ander. OOP word nu ook genoeg vallen misbruikt, maar dat gaat toch ook niet dicht gezet worden?

Nu ben ik wel benieuwd wat de meningen van anderen hierover zijn.