Nederland barst van het muzikaal talent!

Tja, vanmorgen was ik eigenlijk nog van plan om een post te plaatsen met een paar leuke nummers, maar daar ben ik even vanaf gestapt. Vanmorgen trok de muziek van huisradiostation 3FM mij absoluut niet. Dus gingen we fijn op youtube rond neuzen naar nieuwe muziek. Nu kom je daar al veel leuke muziek, maar bij Serious Talen van 3FM vind je helemaal veel toppers! Zo veel dat ik ze even wil delen met je.

Giovanca

Tja, als je het over Serious Talent heb dan beginnen we natuurlijk met de winnaar van dit jaar Giovanca Ostiana. Al een jaartje is ze ook al redelijk mainstream actief en daar kan ik niets tegen in brengen. Met haar nieuwste single “Hypnotize” komt er al een lekker zomers sfeertje je huiskamer binnen stormen en vermoedelijk gaat haar carriere in dat zelfde tempo! Bekijk hier een showcase van MTV Japan over Giovanca:

Bart Oostindie

Kijk, dit is waarschijnlijk de eerste naam die je niets zegt. Ik zeg: denk in termen van John Mayer en Gavin DeGraw, maar dan met wat meer blues en gevoel. Zeker in het geval van DeGraw. Zijn debuutalbum heet “Welcome To The Custome Ball” en vergeet vooral je beste pak niet aan te trekken.

Oostindie beschikt over een zwoele stem waar hij aardig hoog mee kan zingen. De muziek is erg easylistening, maar toch kan je het ook niet laten om lekker met je voet mee te tappen. Zo stiekem word je meegezogen in het ritme en de geweldige gitaarsolo’s die door de nummers heen zitten. Bekijk het zelf maar:

Fabiana Dammers

Jaaa! Er is dus een vrouwelijke versie van Damien Rice en ze komt nog uit Nederland ook! Fabiana Dammers is haar naam en is de laatste winnares van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter. Niet alleen bij de jury, maar ook bij het publiek en daar kan ik me prima in vinden. Dammers schrijft ontzettend intense liedjes en beschikt over een dijk van een stem om die intensiteit bij de luisteraar naar binnen te brengen.

Apes In The Orange Grove

Alleen vanwege de naam verdient de band al pluspunten. Dit is een naam die je niet gauw vergeet en niet alleen dat want ook hun muziek is erg prettig om aan te horen! Vrolijkheid den top bij deze band en dat heeft zijn weerslag in de opgeleverde liedjes. Veel up-tempo nummers die je gauw al heupwiegend op je stoel beluistert. Wat overigens niet wil zeggen dat de teksten ondergesneeuwd zijn geraakt want ook die bieden rake vlakken. In ieder geeft “August Amsterdam” je een aardig beeld van deze band.