Opzetten van phpUnderControl op een Windows machine

Deze week ben ik aan het stoeien geweest met het opzetten van phpUnderControl. Het is een mooi pakket wat vrij makkelijk te installeren is, zeker op een linux bak. Op Windows zijn er een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden.

Allereerst voor mijn installatie heb ik het volgende artikel van techPortal gevolgd: http://techportal.ibuildings.com/2009/03/03/getting-started-with-phpundercontrol/

Waar je op moet letten

  • De cli commando’s phpdoc, phpcs en phpunit moet je voorzien van .bat anders kan Ant de programma’s niet vinden
  • Alle bestanden omringen door quotes zodat het pad goed gaat
  • Ik heb al mijn svn tags voorzien van –username en -password omdat Ant bij mij wat problemen gaf met het inloggen op de SVN server

Dit zijn mijn aandachtspunten voor het opzetten van phpUnderControl op een Windows bak. Met bovenstaande in gdachten draait het bij mij als een zonnetje inmiddels! Marc Veldman bedankt voor het artikel met heldere uitleg!