pfcongrez ’09 | Zaterdag 18 april

Zaterdag 18 april a.s. zal pfcongrez 2009 plaatsvinden: het vierde web-development congres georganiseerd door de PHPFreakz vereniging.

In de vorm van vier presentaties bieden wij u een brede kijk op de wereld van web-development. Dit jaar hebben we grotere namen dan ooit voor u in petto. De sprekers komen van over de hele wereld; van Zuid Afrika tot aan Noorwegen.

pfcongrez is een congres georganiseerd door de PHPFreakz vereniging. Het congres richt zich op webontwikkelaars die graag wat bij willen leren over allerlei onderwerpen op het gebied van web-development.

Na het succes van vorig jaar, met meer dan 200 bezoekers en vier geweldige presentaties, kunnen wij u met trots de vierde editie presenteren. Dit jaar zullen de volgende sprekers een presentatie verzorgen:

 • Derick Rethans: Advanced PHP

  Derick Rethans heeft aan vele PHP projecten gewerkt hij leverde onder andere een aandeel in de mcrypt, datum en input-filter extensies. Daarnaast heeft hij een aantal bug fixes en toevoegingen op zijn naam staan. En was leider van het QA-team. Op dit moment werkt hij als projectleider voor EZ systems. En of dit al niet genoeg is steekt hij ook nog een deel van zijn tijd in Xdebug.

  Testen is niet iets waar veel PHP-developers bekend mee zijn. Tijdens zijn sessie zal Derick u het een en ander vertellen over de mogelijkheden die php bied om code te testen.

 • Michael Posthuma: Database optimalisatie met DeZign for Databases

  Michael Posthuma van Datanamic komt u vertellen over database normalisatie en optimalisatie. Datanamic is het bedrijf achter bekende tools als DeZign for Databases om databases mee te ontwerpen. Al een tijd kunnen leden van de PHPFreakz vereniging deze applicaties met korting kopen en op pfcongrez 2009 wordt deze samenwerking verder doorgezet in de vorm van een inleiding in het werken met databases en DeZign for Databases.

 • Matthijs Keij: Adversitement

  Adversitement is e-marketing consultancybureau gespecialiseerd in web-analyse en eMarketing intelligence. Matthijs Keij, Business Consultant bij Adversitement, zal u alle ins and outs vertellen op het gebied van webanalyse en -statistiek. Met klanten als Funda en Nuon zijn ze bepaald geen nieuwkomers op dit gebied en zullen ze dus ook al uw vragen op hun vakgebied kunnen beantwoorden.

 • Anne van Kesteren: Opera

  Al jaren wordt er gewerkt aan de nieuwe standaarden voor het internet. Iedereen kent XHTML inmiddels wel. Maar een veel kleinere groep heeft al gehoord van HTML5. Anne van Kesteren, op dit moment werkzaam voor Opera Software, komt u vertellen over deze en andere nieuwe standaarden.

Na de lezingen bieden wij u de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van een drankje.

Als lid van het activiteitenteam van PHPFreakz heb ik een behoorlijk aandeel in de organisatie van dit evenement. We steken er veel bloed, zweet en tranen in, maar dat hebben we er graag voor over. Hopelijk zie ik je de 18e!