Er is zoveel leuke nieuwe muziek!

De eerste lente dagen zijn weer achter ons. De heerlijke terasgevoelens kwamen naar boven en bij een aantal mensen in de straat rook ik de BBQ ook al weer aan staan! Heerlijk, nog een paar graden er bij en we kunnen de winterjas weer uitlaten en luchtig over de straten deinen, dat allemaal op lekker muziekje! Bijvoorbeeld met…

The Gaslight Anthem


Ze komen uit New Jersey in de Verenigde Staten en omschrijven hun muziek als Bruce Springsteen die zingt voor een Cure cover band met ietsmeer agressie en die omschrijving is zo gek nog niet. Met veel up tempo’s nummer met rollende drums en gierende luister je erg soepel de hele cd af. De stem van zanger en gitarist Brian Fallon zijn erg prettig om naar te luisteren en het is moeilijk om niet met je voet mee te tappen. De heren worden door allerlei zefbenoemde experts een mooie toekomst in 2009 voorspeld, de muziekale sensatie van dit jaar en daar heb ik absoluut geen moeite mee! Pinkstermaandag openen zijn de aflsuitende dag van Pinkpop en iedereen die daar is moet even naar deze jongens gaan kijken! Het zou me niets verbazen als ze ook naar Lowlands komen dit jaar!

Bell X1

Eerlijk is eerlijk, toen ik deze plaat bij 3FM hoorde tijdens het werken dacht ik dat het een opgegraven plaat uit de jaren 80 was ofzo, maar nadat ik hem wat vaker hoorde toch meer eens in de achtergrond van deze plaat gedoken. Zo zat bijvoorbeeld Damien Rice vroeger ook in deze band en dat verklaart ook de melancholiek van deze band. Het album wisselt van vrolijke, up-tempo nummers als “The Great Defector” tot rustige, melanchotisch nummers. Nu klinkt dit ietwat negatief, maar dat is het zeker niet! Het zijn zeer mooie nummers die een ware klasse etaleren. Ideaal voor het wakker worden als het zonnetje in je gezicht schijnt….

Tot zover dit lijstje… meer binnenkort!